Online winkelplatform Westland flopt. Of, moeten we meer geduld hebben?

Enige tijd geleden waarschuwde ik de gemeente Westland voor het ondersteunen van de ontwikkeling van een lokaal winkelplatform. Dat is weggegooid geld leert ervaring en onderzoek. Maar, de wethouder was eigenwijs.

Het platform lijkt een flop. De meeste van de 350 winkeliers die aangesloten zijn, hebben nog nul bestellingen via de lokale winkelstraat binnengekregen, meldt Omroep West. En dat terwijl de website 250.000 euro heeft gekost, waarvan de gemeente 150.000 euro subsidieerde. Westlanders kunnen hun weg naar het platform niet vinden? De lokale winkeliers klagen steen en been over de aanpak van het project.

Besef dat de consument altijd gelijk heeft. Die wil snelle thuisbezorging en wil gemak met een enkel bestel- en betaalplatform voor mobiel bestellenEerdere lokale initiatieven stranden op het ontbreken van dat gemak. Een verspilling van subsidiegeld. Lokale winkeliers verdienen echt beter!

De gemeente Westland gelooft er overigens nog steeds in ‘De online winkelstraat is een kansrijk initiatief; het is niet voor niets dat de gemeente hieraan subsidie heeft verleend’, laat wethouder Albert Abee weten aan Omroep West. ‘De straat is pas in oktober online gegaan. Het aanhaken van de winkeliers en het opbouwen van bekendheid bij potentiële klanten kost tijd, dus het is logisch dat het nog niet op volle kracht draait. Het is een lange termijn project, waarmee de ondernemers klaar willen zijn voor de toekomst. In januari zitten we met het MKB aan tafel om te kijken hoe het loopt en wat er anders of beter zou kunnen.’

Wordt vervolgd… inmiddels ook in Haarlem. Hopelijk leren ze daar van de ‘rijke’ ervaringen in andere gemeenten.

Walther Ploos van Amstel.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW