Oppositiepartijen in Amsterdam willen dat knip met pilot Weesperstraat stopt

Oppositiepartijen in Amsterdam willen dat knip met pilot Weesperstraat direct stopt. Sinds vorige week maandag zijn de Weesperstraat, Anne Frankstraat, Hoogte Kadijk en Kattenburgergracht met slagbomen afgesloten voor auto- en vrachtverkeer.

Vanaf dag één ontstond er grote verkeersdrukte in de enkele nog resterende routes richting of uit het Centrum. Er is een groot deel van de dag geen doorkomen aan. Er zijn ongewenste neveneffecten. Zo bleek het aanvullend openbaar vervoer (AOV) kwetsbare Amsterdammers niet langer te kunnen bereiken, waarbij mensen die slecht ter been zijn honderden meters moesten lopen om bij hun AOV te komen.

Ook zijn er zorgen over de aanrijtijden van nood-en hulpdiensten. Tenslotte lijden het GVB en gebruikers van het openbaar vervoer aantoonbare schade door grote vertragingen van regelmatig meer dan een uur op een aantal buslijnen, waardoor de aantrekkelijkheid van het OV verder zal verminderen. Intussen sluit Rijkswaterstaat de ring A10 twee weekenden vanwege werkzaamheden.

De knip in de Weesperstraat en omstreken staat nog gepland tot en met 23 juli. De Amsterdamse oppositiepartijen vinden dat de pilot leidt tot maatschappelijk onaanvaardbare gevolgen heeft geleid en zal blijven leiden, dat deze per direct moet worden gestaakt.

MKB Amsterdam steunt de oproep: “De maatschappelijke gevolgen op het gebied van bereikbaarheid van grote delen van de stad, staan niet in verhouding tot wat men van deze proef kan leren”.

Helaas doet de gemeente alleen metingen in de laatste twee weken van de pilot. Over de impact van de eerste tien dagen is dus geen zinnig woord te zeggen. Maar, de reacties op (social) media liegen er niet om… het gaat gewoon niet goed met de pilot. Maar hoe slecht (of goed) het gaat kan niemand echt vertellen.

Bron: Gemeente Amsterdam

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW