Amsterdamse Local Heroes is door naar volgende ronde van Westbegroot

Steeds meer mensen doen hun boodschappen online en bij grote ketens. Dit terwijl Amsterdam West zoveel mooie kleine ondernemers heeft. Twaalf ondernemers van de Ten Katemarkt en zestien winkeliers hebben zich verenigd op de Local Heroes boodschappenapp.

Hoe werkt Local Heroes?

Je bestelt voor 15 uur in de app en rekent online af. Vanaf 17 uur staat het pakket voor je klaar op het pickup point in de buurt of je kunt het ook duurzaam laten thuisbezorgen.
Local Heroes is gestart tijdens de Corona lockdown op 24 maart. Ze kregen veel positieve reacties en zowel de ondernemers als klanten waren enthousiast. Een kleine lokale revolutie!

Local Heroes is bedoeld voor de bewoners van Amsterdam West die willen dat  winkelstraten levendig blijven in deze veranderende tijden, boodschappen makkelijk en vetrouwd lokaal kunnen worden gedaan en er duurzaam wordt omgegaan met het vervoer in de stad.

In deze tijd van online gemak zorgt Local Heroes dat ook de kleine ondernemer mee kan doen met online bestellen. Zij werken met duurzame alternatieven waaronder elektrische bakfietsen in plaats van dieselbusjes en vrachtwagens. Omdat ze local-for-local werken hoeven er ook veel minder kilometers te worden gemaakt.

Westbegroot

Voor uitbreiding heeft Local Heroes een bijdrage van euro 32.000 gevraagd via het Westbegroot programma van het Amsterdamse stadsdeel West. Die willen ze investeren in een nieuw duurzaam afhaalpunt en elektrische bakfietsen.

Een enthousiaste buurtbewoner: “Fantastisch idee voor het behoud van alle lokale ondernemers die het zo zwaar hebben, maar oh zo belangrijk zijn voor de buurt en het buurtgevoel. En voor bewoners super handig en makkelijk!”

 

Foto: Local Heroes

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW