CLIC en Essent ontwikkelen elektrische laadplatform voor stadslogistiek Amsterdam

Essent wordt de energiepartner van CLIC. Beide partijen hebben de ambitie om samen aan de rand van Amsterdam een geïntegreerde energieoplossing met daarbij een van de grootste en innovatiefste elektrische laadplatformen voor busjes en vrachtwagens van Nederland realiseren. Door een veelheid van slimme oplossingen moet het platform moet jaarlijks goed zijn voor maar liefst 30 miljoen schone transportkilometers in de regio Amsterdam.

Essent gaat behalve de fysieke en digitale energie-infrastructuur ook de stroom leveren voor CLIC. De stroom die op CLIC wordt verbruikt zal volledig duurzaam worden opgewekt met behulp van wind en zon. Het nieuwe Essent-onderdeel Energy Infrastructure Solutions gaat ervoor zorgen dat het gebruik van elektriciteit, warmte en koude bij CLIC de grootst mogelijke efficiëntie krijgt door maximaal op te wekken, op te slaan en slim te verdelen over de gebouwen en de voertuigen die de stad in gaan.

“We zijn verheugd dat Essent met ons mee wil bouwen aan dit ambitieuze logistieke project, de hotspot voor stadslogistiek in Europa”, aldus Robert Kreeft, projectmanager van CLIC. “Met Essent aan boord kunnen we beschikken over geavanceerde oplossingen om het energiesysteem van CLIC zo duurzaam mogelijk te maken. Ook zijn we blij met Essent als stroomleverancier vanwege zijn goede staat van dienst in hernieuwbare energie.” Dat is een slimme samenwerking.

De Nederlander Patrick Lammers was tot voor kort de hoogste baas van Essent in Nederland en is nu de commerciële Europese baas van Eon. Volgens Patrick Lammers zijn dit soort distributiecentra belangrijk voor de toekomst: “Ik verwacht de komende jaren tussen de 25 en 40 van dit soort projecten te doen alleen al in Nederland.” Het concept werkt al in het Zweedse Lund en andere projecten worden opgezet in Polen, Engeland, Duitsland en Italië.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW