Hoe kunnen gemeenten energiehubs realiseren?

In deze tijd van toenemende congestie op energienetwerken en voortdurende innovatie, kan het concept van een energiehub een effectieve oplossing bieden om deze congestie te verminderen of zelfs te voorkomen. Op lokaal niveau kunnen energiehubs niet alleen bijdragen aan het verbeteren van het vestigingsklimaat, maar ook aan het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen en het faciliteren van woningbouw. Daarom is de energiehub een relevant voor gemeenten.

Echter, hoe kunnen gemeenten een energiehub tot stand brengen en hoe kunnen ze bepalen welke rol zij hierin moeten spelen? Het rapport “Handelingsperspectief gemeenten voor het initiëren van energiehubs” biedt antwoorden. Dit rapport is opgesteld door ROCC voor TKI Urban Energy en RVO.

Het rapport is bedoeld voor gemeenten die willen bepalen hoe zij zich kunnen positioneren ten opzichte van een energiehub. Het biedt inzicht in de overwegingen die gemeenten moeten maken bij het initiëren van een energiehub en helpt bij het afwegen van de mogelijke rollen ten opzichte van de natuurlijke rollen van de gemeente. Deze rollen kunnen onder meer zijn: initiator, procesregisseur, verbinder, deelnemer, vergunningsbegeleider, kennisdeler en/of financier. Bovendien biedt het rapport een praktisch perspectief voor het invullen van deze rol(len) tijdens de initiële fase van energiehubs.

Wil je meer weten? Lees het rapport hier.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW