Podcast: politiek en logistiek over zero emissiezones

Kopzorgen zijn er bij gemeenten en bij ondernemers over de aankomende zero emissiezones. Want veel is nog onduidelijk, lang niet alle voorbereidingen zijn getroffen. Slimme ondernemers kopen nog snel een dieselvoertuig, omdat ze daarmee nog even een tijdje mogen doorrijden. Elektrificatie schuift daarmee op de lange baan. Logistiek.nl maakte een podcast over de beoogde zero emissie zones.

Ploos van Amstel vuurt een serie vragen af op Wytske Postma (NSC) en Joris Thijssen (GroenLinks-PvdA). Raymond Cools (Transmission) heeft die vragen ook en laat zien waar logistieke bedrijven behoefte aan hebben. Meer dan alleen duidelijkheid.

Onbedoelde bijeffecten doen zich voor. Volgens Walther Ploos van Amstel zijn kleine ondernemers de dupe van de veelbesproken regeling, die voor een groot aantal gemeenten in 2025 moet ingaan. Zij gaan het afleggen tegen grotere bedrijven, die wel in staat zijn om zelf stroom op te wekken en dus goedkoper uit zijn. “De dieselprijs is voor iedereen gelijk, een kWh niet.” De landelijke en lokale politiek hebben nog de nodig stappen te zetten.

Bron en foto: Logistiek.nl

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW