The Flower Family heeft de aanbesteding van bloemen voor de gemeente Amsterdam gewonnen

Online bloemenservice The Flower Family heeft de aanbesteding van de gemeente Amsterdam gewonnen. Het gaat om een contract voor snijbloemen van twee jaar, met een optie tot verlenging van twee keer een jaar. Een grote en belangrijke stap voor het jonge bloemenbedrijf, dat duurzaamheid en inclusiviteit hoog in het vaandel heeft staan.

Het is voor het eerst dat de gemeente Amsterdam gaat samenwerken met één bloemenleverancier. Duurzame bloemen, sociale impact en schone logistiek in de binnenstad waren drie belangrijke criteria waarop de inschrijvers beoordeeld werden.

The Flower Family scoorde het hoogst en mag de aankomende jaren snijbloemen aanleveren voor diverse aangelegenheden voor personeel en relaties, bloemen op specifieke locaties in gemeentelijke panden en evenementen aankleden met bloemen-met-een-verhaal.

The Flower Family is drie jaar geleden opgericht door twee jeugdvrienden die daarmee betekenisvol willen zijn voor mens en milieu. Ze werken samen met 52 Nederlandse kwekers die oog hebben voor duurzaamheid en het milieu. Er zijn nu vijf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst: een bloemstylist, developer, bezorger, boekhouder en een plantenverzorger. Door deze opdracht zal het aantal medewerkers de komende jaren verdubbelen. Omwille van de leefbaarheid van de stad gaat de bezorging van de bloemen in de Amsterdamse binnenstad gebeuren met elektrische karretjes en bakfietsen.

De aanbesteding laat zien dat ook MKB-ers kans hebben om bij zo’n aanbesteding te winnen. Eerst was er nog kritiek op de aanpak bij de aanbesteding.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW