VDL Services gaat pakketleveringen makkelijker en duurzamer maken

VDL Services uit Hapert stapt met een nieuwe activiteit in de groeiende markt van pakketautomaten. Dat doet het VDL-bedrijf samen met software- en elektronicapartner Last Mile Logistics uit Oisterwijk.

Om het groeiende volume pakketten duurzamer en met meer gemak voor de ontvanger af te kunnen leveren, gaan zij onder de handelsnaam CiPiO pakketautomaten plaatsen bij appartementencomplexen en bedrijfspanden.


Groeiend pakketvolume zorgt voor uitdagingen

Met de recordaantallen van pakketbezorging tijdens de feestdagen nog vers in het geheugen en de voorspellingen voor de komende jaren, levert het groeiende pakketvolume steeds meer uitdagingen op. Niet alleen de toenemende verkeersdruk, burenoverlast en veiligheid, maar ook het maatschappelijk streven naar minder verkeer en CO2-uitstoot vragen om nieuwe, innovatieve logistieke oplossingen zoals pakketautomaten.

White label en andere voordelen

CiPiO levert pakketautomaten voor appartementencomplexen en bedrijfspanden. “CiPiO zal een zogenoemde white label service bieden op haar automaten. Dat betekent dat alle bezorgdiensten succesvol kunnen afleveren”, aldus Rob Diepstraten, directeur VDL Services. Complexen en bedrijfspanden huren straks hun eigen kast en dat levert voordelen op. Er is een 100% aflevergarantie waardoor veel overbodige ritten worden bespaard. Dit betekent minder stops, minder uitstoot en minder verkeersdruk.”

De ontvanger kan zijn pakketje ophalen wanneer het uitkomt, buren worden niet lastiggevallen en bezorgers hoeven niet meer te zoeken naar de juiste voordeur. Gecombineerd met een handige, éénmalige toegangscontrole voor de bezorger bij de voordeur, wordt bewoners ook veiligheid geboden.

Kansen voor gebouwenbeheerders

De uitdagingen en irritaties van pakketbezorging halen geregeld het nieuws. Vastgoedontwikkelaars, gebouweigenaren, VvE’s, beheerders en corporaties spelen daarom steeds meer in op de behoeften van bewoners. “Betaalbaarheid, toekomstbestendigheid en toegankelijkheid zijn belangrijke randvoorwaarden en de pakketautomaat van CiPiO past naadloos in dat plaatje”, aldus Rob Diepstraten.

De pakketautomaten zijn flexibel samen te stellen en uit te breiden. Ze worden op een laagdrempelige manier geplaatst, namelijk met een vast huurbedrag per maand. “We hebben ervoor gekozen om niet met langlopende huurcontracten te werken. De huur kan straks per maand worden opgezegd”, vertelt Rob Diepstraten. De kasten kunnen zowel in bestaande als nieuwe appartementencomplexen worden geplaatst.

Last Mile Logistics

Hoewel pakketautomaten ook internationaal aan een grote opmars bezig zijn, focust CiPiO vooralsnog op de Nederlandse markt. “De potentie van onze thuismarkt is enorm en biedt voldoende mogelijkheden om succesvol een netwerk van pakketautomaten te plaatsen”, aldus Bart Sebregts van Last Mile Logistics. “We staan aan het begin van mooie, nieuwe ontwikkelingen om de last mile mee te verduurzamen ”

Over VDL Services
VDL Services is een dienstverlenend bedrijf en onderdeel van VDL Groep, het industriële familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eindhoven dat meer dan 100 werkmaatschappijen telt in 20 landen en werkgelegenheid biedt aan ruim 15.000 medewerkers. VDL Services ontwikkelt, produceert, installeert en onderhoudt diverse producten zoals PV-systemen, laadinfra voor zware voertuigen en pakketautomaten.

Over Last Mile Logistics
Last Mile Logistics is technologiepartner voor oplossingen op de last mile. Zij ontwikkelt hiervoor software en hardware oplossingen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW