GGD Amsterdam komt met de PrikJePrik-app om vaccinatie te versnellen

De GGD Amsterdam presenteert vandaag de PrikJePrik app om de Amsterdammers sneller te vaccineren. Het college is het beu dat vaccins ongebruikt blijven liggen en mensen niet komen opdagen op hun prikafspraak. Regel het zelf maar, is het nieuwe motto.

De wethouder van gezondheid legt het waarom van het plan uit: ‘De prikdiscipline is te laag. Klaarblijkelijk vinden Amsterdamse senioren een zomerse wandeling in de bloesemtuin belangrijker dan hun en onze gezondheid. Een logistieke nachtmerrie; hier is niet tegenop te plannen. Het is geen pretprik. Daarom gaan we het vaccineren openstellen voor iedereen die wil. Het is hoog tijd dat jongeren weer mogen feesten en de horeca en de winkels open gaan. Dat hebben we nu echt wel verdiend’.

Op het vaccinatieradar in de app kun je zien waar en hoe laat je vandaag nog terecht kan om je te laten vaccineren. Met een simpele druk op de knop maak je de afspraak. Met een Tikkie betaal je een borgsom. Kom je niet dan ben je die borgsom kwijt. Voor 20 euro extra komt de prikker zelfs naar je toe. De GGD Amsterdam heeft 50 maaltijdbezorgers van Deliveroo getraind. De GGD Amsterdam geeft de eerste 1.000 prikkers een kaartje voor Milkshake.

De chef technologie van de gemeente, Ger Baron, reageerde op het plan op twitter met een ‘like’. Het plan past helemaal in de nieuwe datastrategie; eigen data eerst (en vooral voor de Amsterdammers). Haagse bronnen melden dat minister Hugo de Jong zuchtte toen hij van het plan hoorde. Hij was wel wat gewend van die eigenwijze Amsterdammers.

 

Walther Ploos van Amstel.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW