NVDE: stop tijdig met investeren in fossiele voertuigen en installaties

Om desinvesteringen te voorkomen, is het belangrijk om tijdig te stoppen met de verkoop en aanschaf van nieuwe fossiele voertuigen, apparaten en installaties. Dat moment is voor veel technieken al de komende 10 jaar als Nederland de klimaatdoelen wil halen. Dit concludeert de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) uit een studie van TNO.

Voor personenauto’s met verbrandingsmotor en voor veel processen in de industrie is het moment om te stoppen met nieuwe investeringen bijvoorbeeld al 2030. Duidelijkheid is nodig om desinvesteringen te voorkomen en om tijdig de alternatieven gereed te hebben.

TNO heeft voor ruim twintig fossiele technieken geanalyseerd wat het jaar is om met nieuwe investeringen te stoppen, als Nederland zijn klimaatdoelen voor 2030 en 2050 wil halen. Gezamenlijk zorgen deze technieken voor zo’n 90% van alle broeikasgassen van ons energiesysteem.

Voor diverse technieken blijkt het moment om te stoppen met nieuwe investeringen al de komende 10 jaar te zijn. Het gaat bijvoorbeeld om gasketels, niet alleen bij huishoudens maar ook in diverse toepassingen in de industrie, en om personen- en bestelauto’s.

Bron: TNO en NVDE

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW