PostNL gaat binnenstad Amsterdam met LEVV’s leveren

PostNL bezorgt pakketten in de binnenstad van Amsterdam vanaf nu ook met smalle, kleine en uitstootvrije LEVV’s (licht elektrische vrachtvoertuigen). Deze wagentjes zijn stil, overlastarm en volledig duurzaam.

Vanuit het PostNL-pakkettensorteercentrum in Amsterdam Zuid-Oost bezorgt PostNL pakketten bij consumenten en bedrijven in de Amsterdamse binnenstad.

Amsterdam vanaf 2025 zero emissie

Melanie van der Horst, wethouder Verkeer, Vervoer en Luchtkwaliteit van Amsterdam over stadslogistiek: “Het is zo belangrijk dat we de bezorging en bevoorrading snel verduurzamen, want de lucht in onze stad moet gezonder. Fijn dat PostNL voor de troepen uit loopt en nu al bezig is met de overstap naar elektrisch vervoer. Vanaf 2025 komt er een uitstootvrije zone voor alle stadslogistiek in de stad.”

LEVV’s

Lodewijk Aandewiel, projectmanager LEVV bij PostNL zegt over het project: “82% van de consumenten vindt de verbetering van de verkeersveiligheid én minder geluid de grootste voordelen van de LEVV. We zijn dan ook blij dat er ook in de drukke binnenstad van Amsterdam steeds schoner en slimmer bezorgd kan worden met deze wagentjes.”

De LEVVS´s worden in Nederland geproduceerd door CargoLEV en zijn speciaal voor PostNL doorontwikkeld. Elke ingezette LEVV vervangt een pakketbus en is 40% smaller dan een reguliere bus. Ze rijden 100% elektrisch en verbruiken 5 tot 10 keer minder energie dan een elektrische bus.

PostNL wil vooroplopen in duurzame logistiek

De losse pakketten bezorgt PostNL met pakketbusjes die nu al vaak elektrisch zijn of rijden op biobrandstoffen. In 2025 wil PostNL in 25 Nederlandse binnensteden uitstootvrij bezorgen.

In de stadscentra bezorgt PostNL steeds vaker met kleine, duurzame voertuigen zoals vrachtfietsen en LEVV’s. Amsterdam is na Den Haag, Arnhem en Groningen de vierde stad in Nederland waar PostNL met LEVV’s pakketten rondbrengt.

Bron en foto: PostNL

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW