CEO bpost klaagt over buitenlandse pakketbezorgers

CEO Dirk Tirez van bpost beklaagt zich in een uitgebreid interview in Het Laatste Nieuws over het gedrag van branchegenoten PostNL, DPD en GLS op de Belgische markt: “Het toont aan dat er een structureel probleem is. Wie het eerlijk speelt, zoals bpost, betaalt belastingen en sociale zekerheid. Maar zij die vals spelen, komen er structureel onderuit. De economische machtsverhoudingen maken het voor de onderaannemers moeilijk om correcte voorwaarden te onderhandelen. Daarom vind ik dat zij door de wetgever in bescherming genomen moeten worden.”

Dirk Tirez kijkt vooral kritisch naar buitenlandse ondernemingen die in handen zijn van klassieke postbedrijven. GLS is eigendom van Royal Mail, DPD is van La Poste Française en PostNL als voorheen Nederlands postbedrijf. Hij kan zich niet voorstellen dat een van die drie in hun thuisland doet wat we in de media de laatste weken hebben gezien.

Dirk Tirez zegt tegenover Het Laatste Nieuws over regulering van de bezorgmarkt: “Bpost spreekt zich niet uit over welke regulering noodzakelijk is. Ik geef wel graag het voorbeeld van Duitsland, waar de postale operatoren aansprakelijk en verantwoordelijk zijn voor de betaling van sociale zekerheid en belastingen. Men mag daar niet zomaar aan ontsnappen door een wirwar aan structuren op te zetten. Ik hoop dat er ook bij ons structureel wordt ingegrepen om een eerlijk speelveld te creëren”.

In het interview vertelt Dirk Tirez verder over de groei-ambities van bpost en de investeringen in duurzaamheid.

Bron: Het Laatste Nieuws

Foto: Bpost

No Comments Yet

Leave a Reply

Walther Ploos van Amstel  

Passie in logistiek & supply chain management

FOLLOW